ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оскаржить рішення про скасування штрафу для "Інтера" за концерт до 9 травня

08.07.2019, 17:04
Фото – CBN

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення планує оскаржувати в апеляційній інстанції рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, який скасував штраф телеканалу “Інтер” у розмірі 4 млн 46 тис. грн (25% ліцензійного збору) за розпалювання ворожнечі концертом до Дня перемоги 2018 року “Перемога. Одна на всіх”.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на заступницю голови Нацради Уляну Фещук.

Як повідомляв ІМІ, 26 червня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив повністю позов телеканалу “Інтер” проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та скасував призначений Нацрадою штраф у розмірі 4 млн 46 тис. грн (25% ліцензійного збору) за розпалювання ворожнечі концертом до Дня перемоги 2018 року “Перемога. Одна на всіх”.

8 травня 2018 року оприлюднені в Інтернеті уривки концерту до Дня Перемоги 9 травня, який планував показати “Інтер”, спричинили критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні “іменами фашистських злочинців”.

8 травня 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала припинити спроби розколювати країну після оприлюднення телеканалом “Інтер” ролика, змонтованого із концерту до Дня перемоги 9 травня.

9 травня 2018 року протягом дня тривав протест, організований політичною партією “Національний корпус”. Активісти вимагали від телеканалу “Інтер” скасувати трансляцію “російського продукту в кращих традиціях російської пропаганди” – концерт до Дня пам’яті та примирення.

9 травня 2018 року активісти мережі “Вільні люди” пікетували офіс компанії “Національні інформаційні системи”, що виробляє новини для “Інтера”, проти трансляції концерту “Победа. Одна на всех” під гаслом “Інтер – на цвинтар”.

9 травня 2018 року ввечері у Києві на вулиці Щусєва в будівлю, де розташовується новинний продакшн телеканалу “Інтер”, кинули коктейль Молотова.

10 травня 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення аналізувала результати моніторингу ефіру телеканалу “Інтер” за 9 травня з погляду ознак порушення законодавства.

11 липня 2018 року Нацрада оштрафувала “Інтер” на 4 млн 46 тис. грн за розпалювання ворожнечі концертом до Дня Перемоги “Перемога. Одна на всіх”. Канал оскаржив рішення в суді.

21 березня 2019 року Незалежна медійна рада зазначила, що вбачає порушення заборони на розпалювання національної ворожнечі та ненависті в трансляції телеканалом “Інтер” концерту до Дня Перемоги, ведучі якого виступали проти вшанування в Україні тих, кого вони вважають “фашистськими злочинцями”.

Liked the article?
Help us be even more cool!