ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада не має доказів зв’язку "112 Україна", NewsOne і ZIK з Медведчуком

12.07.2019, 10:21

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не має доказів зв'язку телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK із головою політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктором Медведчуком. Про це 11 липня заявила заступниця голови Нацради Уляна Фещук на вечірньому засіданні Верховної Ради, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми живемо в правовій державі, тому керуємося виключно нормами закону... Насправді ці канали куплені підставною особою, тобто зв'язок із Медведчуком ми довести не можемо”, – заявила Фещук 

Вона також повідомила, що Нацрада співпрацює з Антимонопольним комітетом України щодо встановлення зв'язку між кінцевими бенефіціарними власниками телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK. 

Фещук уточнила, що “ці дії вже розпочалися після того, як стало відомо, що пан Козак (народний депутат від фракції “Опозиційний блок”, власник телеканалів “112 Україна” та NewsOne Тарас Козак. – Ред.) придбав ZIK”.

Як повідомляв ІМІ, 5 жовтня 2018 року власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від Опозиційного блоку Тарас Козак.

14 грудня 2018 року телеканал “112 Україна” повідомив, що новим власником каналу став народний депутат від політичної партії “Опозиційний блок” Тарас Козак.

14 червня стало відомо, що телеканал ZIK купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, який також є власником телеканалів NewsOne і “112 Україна”. На базі своїх медіаактивів він збирається створити новий медіахолдинг “Новини”.

Відразу після звістки про продаж ZIK із каналу звільнилася низка топменеджерів і журналістів.

9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення звернутися до Верховної Ради з пропозиціями змін до закону “Про телебачення і радіомовлення”, щоб мати можливість у певних випадках призупиняти та анульовувати ліцензії “для запобігання антиукраїнській діяльності”.

Liked the article?
Help us be even more cool!