ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада скерує до суду протоколи щодо виборчих порушень на NewsOne, "112 Україна" та ZIK

30.10.2020, 10:15
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення передасть до суду адміністративні протоколи про порушення виборчого законодавства в ефірі чотирьох телеканалів та поінформує про ці факти Центральну виборчу комісію.

Таке рішення Нацрада ухвалила 29 жовтня, взявши до відома результати перевірок загальнонаціональних телеканалів NewsOne і “112 Україна” та регіональних мовників Z ZIK і РАІ щодо дотримання вимог виборчого законодавства,  повідомляється на сайті регулятора.

Нацрада зазначає, що перевіряла діяльність NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”, Київ), “112 Україна” (ТОВ “ТРК “112-ТВ”, Київ), Z ZIK (ТОВ “ТРК “Нові комунікації”, Львів) та РАІ (“ТОВ “Телерадіокомпанія РАІ”, м. Бурштин Івано-Франківської обл.) на підставі зафіксованих моніторингом ознак порушень та складених адміністративних протоколів про порушення виборчого законодавства на місцевих виборах 2020 року.

Під час проведення перевірок Нацрада з’ясувала, що NewsOne, “112 Україна” і Z ZIK у прямому ефірі транслювали сюжети про візити народного депутата України Наталії Королевської до міст України для підтримки суб’єктів виборчого процесу – представників політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”. 

“Ці сюжети містили приховану передвиборну агітацію, також ліцензіати надавали перевагу певним кандидатам”, – зазначає Нацрада. 

Це є порушенням вимоги пункту “а” частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” та частини четвертої статті 51, частини п’ятої статті 51 і частини четвертої статті 57 Виборчого кодексу України.

Телеканал РАІ 9 жовтня в проміжках часу з 19:14 до 19:15 та з 19:38 до 19:39 у блоках з політичною рекламою демонстрував ролик партії “Платформа громад”, який не відповідає вимогам Виборчого кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, 15 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалам NewsOne, 112 Україна та Z ZIK позапланові перевірки через трансляцію зустрічі голови політради політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”, народного депутата України Віктора Медведчука з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві.

15 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові виїзні перевірки телеканалам NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”, Київ), “112 Україна” (ТОВ “ТРК “112-ТВ”, Київ) та Z ZIK (ТОВ “Телерадіокомпанія “Нові комунікації”, Львів) у зв’язку із зафіксованими ознаками порушень Закону України “Про телебачення і радіомовлення” і Виборчого кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!