ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить NewsOne, ZIK та "112 Україна" через віддання переваги ОПЗЖ та Королевській

15.10.2020, 15:52
Фото – vesti.ua
Фото – vesti.ua

15 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові виїзні перевірки телеканалам NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”, Київ), “112 Україна” (ТОВ “ТРК “112-ТВ”, Київ) та Z ZIK (ТОВ “Телерадіокомпанія “Нові комунікації”, Львів) у зв’язку із зафіксованими ознаками порушень Закону України “Про телебачення і радіомовлення” і Виборчого кодексу України.

Таке рішення Нацрада ухвалила на своєму засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Так, з 3 до 9 жовтня в ефірі цих телеканалів транслювалися сюжети, присвячені висвітленню візитів народної депутатки України Наталії Королевської до міст України для підтримки суб’єктів виборчого процесу – представників осередків партії “Опозиційна платформа – За життя”. 

Сюжети, зазначає Нацрада, містять передвиборну агітацію та символіку партії, а також зафіксовано віддавання в ефірі переваги одному кандидату.

Зокрема, такі сюжети були розміщені на телеканалі “112 Україна” в прямому ефірі 7, 8 і 9 жовтня. На телеканалі Z ZIK – у прямому ефірі 6, 7 та 8 жовтня. На NewsOne – у прямому ефірі 7 і 8 жовтня.

Нацрада перевірить телеканали на дотримання пункту “а” частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, частин четвертої і п’ятої статті 51, частини четвертої статті 57  Виборчого кодексу України. Після чого будуть ухвалені відповідні рішення.

Як повідомляв ІМІ, 15 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалам NewsOne, 112 Україна та Z ZIK позапланові перевірки через трансляцію зустрічі голови політради політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”, народного депутата України Віктора Медведчука з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві.

Liked the article?
Help us be even more cool!