ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада має затвердити порядок перевірки покупців ЗМІ згідно із законом про олігархів – Малюська

08.11.2021, 14:27
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має розробити порядок перевірки ділової репутації покупців засобів масової інформації для виконання закону про олігархів. 

Про це 8 листопада у фейсбуці повідомив міністр юстиції Денис Малюська, передає Радіо Свобода.

“З метою імплементації закону про олігархів: найближчим часом Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розробить та затвердить Порядок проведення перевірки ділової репутації покупця (потенційного покупця) засобу масової інформації”, – написав він.

Крім того, Рада національної безпеки і оборони має затвердити положення про реєстр олігархів і порядок його формування.

За словами Малюськи, внаслідок ухвалення документа власники медіа, які за законом можуть вважатись олігархами, повинні або потрапити під нові обмеження, або “позбутися ознак, які визначають їх як олігархів”.

Міністр звернув увагу на те, що положення закону набудуть чинності під час травневих свят 2022 року, отже перші засідання РНБО, на яких можуть надати статус олігарха, відбуватимуться в третій декаді травня.

Як повідомляв ІМІ, 5 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою Закон №1780-ІХ “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

3 листопада Верховна Рада ухвалила поправки до законопроєкту №5599, які уточнюють статус особи, яку Рада національної безпеки та оборони віднесла до переліку олігархів. Також Рада проголосувала за доручення голові Ради Руслану Стефанчуку невідкладно підписати закон.

23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Того ж дня Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення, згідно з яким закон про олігархів потребує повторного голосування для усунення колізії поправок.

Liked the article?
Help us be even more cool!