ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацполіція прозвітувала про відкриття 26 справ за фактом порушень прав журналістів, зафіксованих ІМІ

05.06.2020, 12:49
Фото – bignewskerala.com
Фото – bignewskerala.com

Національна поліція України відкрила 26 кримінальних проваджень щодо порушень прав журналістів із загального переліку випадків, переданих Інститутом масової інформації до уваги Нацполіції.

Про це 5 червня повідомила заступниця начальника відділу Головного слідчого управління Національної поліції України Анастасія Шидловська під час онлайн-дискусії “Безпека журналістів та протидія безкарності за злочини проти журналістів”, яку було організовано Офісом Ради Європи в Україні.

Загалом з початку року юристи ІМІ опрацювали й передали до уваги правоохоронних органів 67 випадків із загальної кількості порушень прав журналістів, які були зафіксовані ІМІ в Україні у 2020 році.

За словами Шидловської, Нацполіція моніторить інформацію на сайті Інституту масової інформації та враховує дані ІМІ щодо злочинів проти журналістів. 

Так, вона додала, що одну справу з переданих ІМІ вже було розслідувано і передано до суду, а з 26 відкритих кримінальних проваджень п’ять закрито, дві скеровано за підслідністю до ДБР і СБУ, у 18 справах триває розслідування, в одній повідомлено про підозру.

Також Шидловська додала, що у 22 випадках заяв від журналістів не було. Внесення відомостей до реєстру досудових розслідувань, сказала вона, відбулося завдяки іншим повідомленням про злочин, зокрема на сайті ІМІ.

Як повідомляв ІМІ, у травні експерти ІМІ зафіксували в Україні 11 випадків порушень свободи слова (січень – 19, лютий – 18, березень – 25, квітень – 18). З них сім стосувалися фізичної агресії проти журналістів.

Із січня по травень 2020 року ІМІ зафіксував загалом 91 порушення свободи слова, 45 випадків перешкоджання, 11 випадків побиття та вісім – погроз.

Liked the article?
Help us be even more cool!