ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Настоятель храму Ізюмської єпархії УПЦ МП освячував колони військової техніки РФ – СБУ

04.04.2023, 14:39
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпека зібрала доказову базу на колишнього настоятеля одного з храмів Ізюмської єпархії УПЦ (МП), який підтримав збройну агресію РФ.

Про це повідомила пресслужба відомства.

У період тимчасової окупації частини Харківської області протоієрей організував постановну церковну ходу до Дня хрещення Київської Русі, до якої намагався залучити місцевих жителів.

За даними контррозвідки СБУ, під час "заходу" він благословляв російських окупантів та освячував їхні колони військової техніки в Куп’янському районі.

"Увесь "процес" наказав своїм поплічникам зафіксувати на камеру для подальшого оприлюднення на кремлівських медіаресурсах. Таким чином ворог намагався імітувати "підтримку" загарбників з боку місцевих вірян. Під час звільнення Харківщини зловмисник разом із сім’єю втік на територію РФ. Там його призначили настоятелем Православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Твєрської і Кашинської єпархії РПЦ", – зазначили в СБУ.

За цими фактами слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Як повідомляв ІМІ, Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного голови Духовного управління мусульман Криму та міста Севастополя.

Liked the article?
Help us be even more cool!