ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Муфтія" мусульман Криму судитимуть за підтримку російської окупації – прокуратура АРК

04.04.2023, 11:35
Фото – пресслужба Прокуратури АРК
Фото – пресслужба Прокуратури АРК

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного голови Духовного управління мусульман Криму та міста Севастополя.

Про це повідомила пресслужба прокуратури. 

"Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що минулого року обвинувачений почав активно закликати кримськотатарське населення півострова підтримувати дії ворога. Виступаючи в ряді пропагандистських ЗМІ, так званий муфтій мусульман Криму виправдовував окупацію, транслював "ідеї руського міра" та позитивно висловлювався щодо збройної агресії РФ на території України. Окрім того, обвинувачений закликав проявляти повагу до російської мови та культури заради балансу міжнаціональних відносин. З іншого боку, він засуджував представників кримськотатарського народу, які виступають проти окупації українського півострова, а також вимушено залишили Крим після 2014 року та переїхали на материкову частину України", – повідомили в пресслужбі прокуратури.

Там додали, що окупаційна влада Криму нагородила "муфтія" медаллю "За доблестный труд" та орденом "За верность долгу".

Дії обвинуваченого кваліфіковано як виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників ФСБ Росії, які переслідували українську журналістку Ганну Андрієвську в окупованому Криму. 

Liked the article?
Help us be even more cool!