ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт, який поширив вкид про Bihus.Info, видалив коментарі до допису на Facebook-сторінці

Сайт "Народна Правда", який 16 січня 2024 року оприлюднив на своєму YouTube-каналі провокативне відео зі співробітниками Bihus.Info, видалив коментарі на Facebook-сторінці до допису з цим відео.

Також редакція обмежила можливість залишати під дописом коментарі.

Фактчекерка, авторка пабліку "Нота Єнота" Альона Романюк повідомила, що їй заблокували доступ до сторінки "Народної Правди". Напередодні вона робила допис про те, що люди, вказані в складі редакції сайту, вигадані особи з фотографіями, які згенерував штучний інтелект. 

"Вранці хотіла ще дещо глянути про оту сміттярку "Народна Правда" у фб, а мене там забанили.  Сторінку не шукає, з основного сайту, коли переходжу, пише: контент недоступний. А от з інших акаунтів норм заходиться", – написала Романюк.

Як повідомляв ІМІ, 16 січня керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо провокативного відео, яке 16 січня на своєму YouTube-каналі оприлюднив сайт "Народна правда", про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне спостереження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни.

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вимагає від влади відреагувати на системний тиск на журналістів. Так вона прокоментувала тиск на журналіста Юрій Ніколова, до квартири якого намагалися потрапити незнайомі чоловіки, та команду Bihus.Info.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин також заявив, що очікує реакції з боку правоохоронних органів на атаки проти команди Bihus.Info та журналіста-розслідувача Юрія Ніколова. А 17 січня він заявив, що Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова найближчим часом сформує запит до Служби безпеки України задля з’ясування причетних до стеження за журналістами Bihus.Info. 

Liked the article?
Help us be even more cool!