ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Очікую, що правоохоронці відреагують на це свавілля щодо ЗМІ – Юрчишин про атаки на медіа

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин очікує реакції з боку правоохоронних органів на атаки проти команди Bihus.info та журналіста-розслідувача Юрія Ніколова.

Про це Юрчишин написав на своїй Facebook-сторінці.

Він зауважив, що посвідчення журналіста, прокурора чи депутата не є і не може бути підставою для порушення закону, маючи на увазі відео, на якому окремі співробітники Bihus.info вживають наркотики. 

"Але прихована зйомка, злив відео і тиск на медіа також неприпустимі", – підкреслив голова комітету.

Також він згадав журналіста Юрія Ніколова, до квартири якого 14 січня намагалися потрапити невідомі, кричали, щоб він ішов служити, а також обклеїли двері папірцями.

"Очікую, що правоохоронні органи відреагують на це свавілля щодо ЗМІ. Необхідно з’ясувати, хто і з якою ціллю шпигував та завдяки кому матеріали потрапили в публічний доступ", – написав Юрчишин.

Як повідомляв ІМІ, поліція Києва почала перевірку за фактом погроз журналісту Юрію Ніколову. Сам Ніколов у коментарі ІМІ зазначив, що заяву до поліції з цього приводу не писав, але перебуває в контакті з правоохоронцями. Ініціатива з’ясувати обставини події належить саме поліції.

Щодо команди розслідувачів Bihus.info, то 16 січня в мережі поширили відео, на якому окремі співробітники редакції вживають наркотики. Також на ньому був фрагмент розмови співробітників, записаний під час прослуховування невідомими. Керівник проєкту Денис Бігус у відеозверненні пояснив, що відео записано приховано під час корпоративу. Колег, які вживали наркотики, звільнено, а редакція відкриває вакансії операторів.

Liked the article?
Help us be even more cool!