ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Наречена вбитого журналіста Хашкаджі подала до суду на принца Саудівської Аравії

21.10.2020, 14:38
Фото - bazonline.ch
Фото - bazonline.ch

Наречена вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі та заснована ним правозахисна група подали 20 жовтня позов до суду США зі звинуваченнями, що спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман наказав вбити журналіста, повідомляє Reuters.

Позивачі вимагають від принца невизначеного відшкодування збитків. Відповідачами також виступають понад 20 інших саудівців.

Посольство Саудівської Аравії не відразу відповіло на запит прокоментувати позов. Спадкоємний принц заперечив замовлення вбивства Хашкаджі.

Американська правозахисна група Cengiz and Democracy for the Arab World Now (DAWN), заснована Хашкаджі, подала позов до окружного суду США в окрузі Колумбія. У позові названо декількох помічників та посадових осіб спадкоємного принца, які були засуджені в Саудівській Аравії за вбивство журналіста. Прокуратура оголосила справу Саудівської Аравії закритою.

У позові йдеться, що Мохаммед бін Салман, його співвідповідачі та інші зійснили змову з метою “назавжди змусити замовкнути Хашкаджі” не пізніше літа 2018 року після того, як виявили його плани використовувати DAWN як платформу для підтримання демократичних реформ та просування прав людини.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2020 року суд у Саудівській Аравії ухвалив вирок вісьмом обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Washington Post Джамаля Хашкаджі, засудивши їх до ув'язнення на терміни від 7 до 20 років. 

3 липня в Туреччині розпочався судовий розгляд обвинувачення щодо 20 посадовців Саудівської Аравії у вбивстві журналіста Джамаля Хашкаджі.

Саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі зник у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня 2018 року. 

Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, але заперечував зв’язок цього злочину з принцом-наступником. 

Туреччина передала пов’язані з убивством Хашкаджі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

23 грудня 2019 року кримінальний суд в Ер-Ріяді з 11 осіб, які проходили в справі вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі, засудив п’ятьох до смертної кари. Ще трьом було присуджено тривалі терміни ув’язнення. Із трьох осіб обвинувачення були зняті.

Liked the article?
Help us be even more cool!