ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардепка від "Слуги народу" заявляє, що її слова про приглушення свободи слова вирвані з контексту

29.11.2019, 14:03
Фото – tsn.ua
Фото – tsn.ua

Народна депутатка з фракції партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк, яка заявила, що "свободу слова треба приглушити", каже, що її слова перекручують. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуку, повідомляє Громадське радіо.

"Слідкуйте за бровами Ірини Ромалійської (ведуча "Настоящего времени", в ефірі якого і прозвучав коментар нардепки. – Ред.), – написала вона. – Спочатку ведуча запитує про Марічку Звіробій, потім про людину, яка порвала портрет Порошенка, потім про Олександра Дубінського і його висловлювання. Потім отримує мою відповідь, що у нас занадто сильна свобода слова і пора б почати фільтрувати свою мову тим, хто таке допускає".

За словами депутатки, її останню репліку вирізали без контексту.

"Розумничка, good job, well done, – пише вона. – Я за 15 років роботи в журналістиці доводила своїми розслідуваннями, якій владі не місце в Україні: корупційній, цинічній і т.д. Але, виявилося, досить пригрозити Президенту фізичною розправою, і це стане нормою, свободою слова. Здобули! Бережіть брови, Ірина. Вам ще ними керувати і управляти".

Згодом депутатка опублікувала новий пост у соцмережі, в якому ще раз заявила, що її слова були вирвані з контексту, і зазначила, що вона "звертала увагу на доцільність самоцензури в людей, у яких є схильність до думок про вбивства та знищення".

“Так скоро для нас може стати нормою “бєй жидов” або заклики до переслідування секс-меншин тощо. Тоді і газ, і печі, і вбивства стануть повторенням помилок, які передували трагедіям Голокосту. А я боюся цього на генному рівні.

Тому я засуджую висловлювання, які до цього закликають, і звертаю увагу на доцільність самоцензури в людей, у яких є схильність думок про вбивства та знищення. Звідси й остання фраза про обмеження саме такої свободи слова. І ще раз підкреслю: між свободою слова і погрозами розправи на адресу Президента є велика різниця. Саме цю думку я хотіла донести глядачам”, – написала депутатка.

Як повідомляв ІМІ, колишня журналістка та чинна народна депутатка від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що в Україні "пора приглушити свободу слова". Про це вона сказала в ефірі телеканалу “Настоящее время”, коментуючи обшуки у волонтерки і блогерки Марусі Звіробій у справі про погрози Президенту України.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!