ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардеп "Слуги народу" пропонує прибрати з закону про НСТУ норму про 0,2% фінансування з держбюджету

20.10.2020, 16:56
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Качура зареєстрував проєкт закону №4230 про внесення змін до Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України” щодо стимулювання ефективності роботи Національної суспільної телерадіокомпанії України та оптимізації її державного фінансування”, повідомляє “Суспільне.Детектор медіа”.

Зокрема, автор проєкту пропонує прибрати окремий рядок у Держбюджеті про обов’язкове держфінансування Суспільного в розмірі 0,2% видатків загального фонду Держбюджету України за попередній рік (п.3 ст.14). 

Натомість він пропонує: “3. За умови фінансування НСТУ відповідно до пункту 2 частини другої статті 14 цього Закону не менше половини одержаних бюджетних коштів спрямовуються на видатки пов’язані із виробництвом інформаційного, у тому числі аудіовізуального продукту.”.

Водночас Олександр Качура пропонує прибрати із закону обмеження щодо обсягів реклами, які мають вступити в дію на п'ятому році існування компанії.

Крім того автор проєкту пропонує додати певні повноваження наглядовій раді «НСТУ», які вона наразі й так виконує, приміром: розробляє та затверджує положення про конкурс з обрання голови правління та членів правління; розглядає результати (висновок) щорічного аудиту, проведеного відповідно статті 16 цього Закону, та ін.

Як нагадує видання, Олександр Качура закликав припинити фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України, на яку, за його словами, щорічно виділяються мільярдні кошти. “Керівництво телерадіокомпанії вже повністю себе дискредитувало за останній час. Показовим моментом було анулювання заявки в національному відборі на участь у Дитячому пісенному конкурсі “Євробачення-2020” Максиму Ткачуку”, – заявив він.

З 2017 року новостворений Суспільний мовник жодного разу не отримав повного фінансування від держави.

Як повідомляв ІМІ, уряд заклав на фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України в проєкті держбюджету на 2021 рік 2 млрд 274 млн 158 тис. грн.

13 квітня 2020 року Верховна Рада ухвалила зміни до Закону "Про державний бюджет на 2020 рік", яким, зокрема, передбачено на фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України 1,5 млрд грн (скорочено на 178 млн грн).

На фінансування НСТУ у 2020 році в держбюджеті України було закладено 1 млрд 711 млн 516 тис. грн, що на 300 млн грн менше, ніж передбачено Законом "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".

Liked the article?
Help us be even more cool!