ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нападник на журналістів отримав в окупантів посаду на Херсонщині

11.07.2022, 12:50
Фото – Мост
Фото – Мост

Ексдепутат Полтавської міської ради Сергій Чередніченко, відомий також як порушник прав журналістів, став "керівником майнового фонду" в окупаційній адміністрації Херсонщини.

Про це пише видання "Мост", яке опублікувало списки тих, хто почав працювати на окупаційну владу в Херсонській області. 

Чередніченко, якого засудили до трьох років ув’язнення за побиття вже ексзаступника міського голови Полтави Андрія Ляміна, перебуває в розшуку та останні кілька років переховується від правоохоронців.

Як пише "Мост", з жовтня 2013 року він є одним з ініціаторів створення об'єднання громадян "Відродження Полтави". За нетривалий термін своєї активності члени цієї організації встигли відзначитися в скандальній ситуації, пов'язаній з поширенням сепаратистської газети "Новороссия".

У 2014 році балотувався до Верховної Ради України шляхом самовисування (отримав підтримку 3,68% виборців 144 округи, 2926 голосів).

Із серпня 2015 року – ведучий авторської програми "Час Че" на телеканалі "Студія "Місто".

У жовтні 2015 року обраний депутатом Полтавської міської ради 7-го скликання. Член фракції БПП "Солідарність". Заступник голови депутатської комісії з питань підтримки ветеранів війни та учасників АТО, соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства. У липні 2016 року вийшов із фракції БПП "Солідарність" та склав повноваження депутата Полтавської міської ради 7-го скликання.

У 2018 році Сергій Чередниченко став головою Полтавської міської організації Соціалістичної партії України, а 2019 року, коли Ілля Кива став нардепом, Чередниченко очолив СПУ, яка нині заборонена судом.

Окрім того, Чередніченко систематично порушував права журналістів. Погрожував розправою журналістам, іншій журналістці погрожував зґвалтуванням та пошкодив їй мікрофон. А 2018 року в Полтаві в приміщенні офісу обласного осередку Соціалістичної партії України, яку очолював Чередніченко, його люди побили журналіста Ярослава Журавля. Також Чередніченко відомий тим, що влаштував акцію, щоб очорнити телеканал у Полтаві, який висвітлював суд у справі побиття Журавля. 

Liked the article?
Help us be even more cool!