ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві депутат погрожував журналісту розправою за критичні статті про нього (ОНОВЛЕНО)

27.04.2016, 16:26

27 квітня під час сесії Полтавської міськради журналісту інтернет-видання “Останній бастіон” Сергію Нагорному перешкоджав виконувати редакційне завдання депутат Сергій Чередніченко (БПП “Солідарність”). Про це журналіст повідомив представниці ІМІ у Полтавській області.

За словами Нагорного, інцидент стався, коли він фотографував депутатів, зокрема і Чередніченка.

 

Відео Громадське.Полтава: 

[Від ІМІ: Якщо відео не відтворюється, перейдіть за посиланням: https://www.facebook.com/poltavsketv/videos/708584742578008/?hc_location=ufi]

“Я, як і завжди працював на сесії, хотів поповнити базу фото і фотографував різних депутатів, у тому числі і Сергія Чередніченка. Під час цього процесу він сказав мені на вухо лайливі слова, погрожував побити і сказав, що сам братиме у цьому участь”, - розповів журналіст.

За словами журналіста, депутат забороняв себе фотографувати, але мова більше стосувалася критичних статей, які були опубліковані на сайті “Останнього Бастіону”.

Зокрема, видання публікувало матеріали, в яких йдеться про те, що в Полтавській міській раді є депутат, хворий на шизофренію. У підтвердження опублікували документи у вигляді копії медично-соціальних експертиз і виписок з історії хвороби. Згідно з ними, депутат Полтавської міськради Сергій Чередніченко має довідку інваліда ІІ групи і розлади психіки. Також видання писало про те, що депутат нібито збив у ДТП людину і уник відповідальності за це. Крім того, на сайті є статті із критичною оцінкою роботи депутата в міськраді.

Після інциденту журналіст написав заяву в поліцію. Як зауважує представниця ІМІ у Полтавській області, неофіційно на цього ж депутата скаржиться ще один місцевий журналіст, але він не став писати заяву в поліцію.

У соціальній мережі полтавська медіаспільнота висловлює обурення діями депутата. Редактор “Останнього Бастіону” Геннадій Сікалов звернувся до інших депутатів та міського голови Олександра Мамая з вимогою вплинути на Сергія Чередніченка, аби він не заважав журналістам працювати та не ображав їх. Міський голова пообіцяв посприяти.

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!