ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НАМ, як співвідповідачка у справі Петрова проти Лигачової, відсудила у нього 15 тис. грн.

Дарницький районний суд м.Києва частково задовольнив заяву громадської організації “Національна асоціація медіа” (НАМ) та стягнув з політтехнолога, засновника та ведучого Youtube-каналу “Ісландія” Володимира Петрова витрати на правову допомогу у розмірі 15 тис. грн.

Таке рішення суд ухвалив 3 червня 2024 року, розглянувши у спрощеному порядку заяву НАМ, яка була співвідповідачем у справі за позовом Петрова проти шеф-редакторки “Детектор медіа” Наталії Лигачової про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

До суду заява НАМ дійшла 17 травня 2024 року. У ній представник НАМ Артем Юзефовичем просив суд ухвалити додаткове рішення у цивільній справі за позовом Петрова проти Лигачової та асоціації. 

Також він просив суд стягнути з Петрова на користь НАМ витрати на професійну правничу допомогу в розмірі 98 тисяч грн.

“Дослідивши матеріали справи та надані докази, суд приходить до висновку, що зазначений розмір витрат на правову допомогу є не співмірним із складністю даної справи. Окрім того, суд звертає увагу на те, що представництво інтересів в суді адвокатом не здійснювалось, оскільки справа розглядалася в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін”, – йдеться у рішенні суду.

Водночас суд відмовив НАМ у решті вимог заяви – про ухвалення додаткового рішення. Суд зазначив, що додаткове рішення “може бути оскаржено в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня складення рішення”.

Передісторія

Як повідомляв ІМІ, 10 травня 2024 року Дарницький районний суд м.Києва відмовив Володимиру Петрову у задоволенні позову до Наталії Лигачової про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

У жовтні 2023 року Петров публічно пригрозив Лигачовій “покаранням”, і він сам вирішуватиме, як вона буде покарана. Так він відреагував на її критичні висловлювання на шостій конференції National Media Talk, що відбулася 12 жовтня 2023 року. 

У своєму виступі Лигачова зазначила: те, “що Нацрада дала “Ісландії” ліцензію, – це нонсенс. Це – чорні політтехнологи, які працюють на Офіс президента, яким не місце ні в марафонах, ні в ютубі, ніде. Вова Петров – це той, хто привів колись тітушок на Майдан, які побили тоді Олю Сніцарчук з 5 каналу, це той, хто просував купу чорних технологій, і він зараз працює на Офіс президента. Мене дуже дивує, чому ніхто не підкаже Банковій, що це просто стидоба”.

У позові Петров просив суд визнати поширену Лигачовою інформацію 12 жовтня 2023 року на “National Media Talk” недостовірною в частині його причетності до приведення 18 травня 2013 року на Майдан тітушок, які побили журналістку 5 каналу Ольгу Сніцарчук. Також він просив суд зобов’язати Лигачову спростувати цю інформацію.

Петров у позові зазначив, що Лигачова поширила щодо нього неправдиву інформацію про приведення тітушок на Майдан, що робить його причетним у визначений мірі і до побиття Ольги Сніцарчук.

Liked the article?
Help us be even more cool!