ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найбільше мене турбує фінансовий тиск на Суспільне – Оксана Романюк

15.10.2020, 11:20
Фото – Нацрада
Фото – Нацрада

Виконавча директорка громадської організації “Інститут масової інформації” Оксана Романюк вважає реформу Суспільного мовлення найуспішнішою, яку вдалося втілити в Україні після Революції гідності. Водночас її найбільше турбує фінансовий тиск на Суспільне.

Про це вона сказала в ефірі Громадського радіо.

“Вважаю, що реформа суспільного мовлення – найуспішніша реформа, яку вдалося втілити в Україні після Революції гідності. Моє головне завдання – подальше просування цієї реформи та інституційне зміцнення суспільного мовника. Громадянам та громадянкам України надзвичайно потрібна якісна, незалежна інформація, якісні незалежні новини. Я вбачаю в цьому пріоритет для себе”, – сказала виконавча директорка ІМІ.

Також вона додала, що все це має йти комплексно, паралельно з активною роз’яснювальною роботою серед аудиторії, серед потенційних глядачів, слухачів щодо того, що таке суспільне мовлення, в чому його переваги та відмінність від комерційних мовників.

“Найбільше мене турбує фінансовий тиск на Суспільне. Можу додати до пріоритетів захист від тиску, оскільки минулого року фінансування було лише на 60%. Ми сподіваємося, що цього року суспільне мовлення буде профінансовано повною мірою, бо без фінансів якісний контент не створити.

Однозначно потрібно діяти на кількох рівнях. Важливо доносити до тих, хто приймає рішення, до членів КМУ, до народних депутатів те, що таке суспільний мовник, чому він є важливим для України й чому вони мають підтримати його. Це має супроводжуватись інформаційною кампанією для широкої аудиторії потенційних глядачів, слухачів, бо формування громадської думки також дуже важливе в цьому випадку”, – сказала Оксана Романюк.

Як повідомляв ІМІ, 13 жовтня виконавчу директорку ГО “Інститут масової інформації” Оксану Романюк обрали членкинею наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України від громадських організацій у сфері журналістики.

Liked the article?
Help us be even more cool!