ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оксану Романюк обрали членкинею наглядової ради НСТУ у сфері журналістики

13.10.2020, 12:28

Виконавчу директорку ГО “Інститут масової інформації” Оксану Романюк обрано членкинею наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України від громадських організацій у сфері журналістики, повідомляє “Суспільне. Детектор медіа”.

Вона набрала найбільше балів (61) у результаті таємного голосування 13 жовтня на конференції.

Нового члена обрали замість Тетяти Лебедєвої, яка була обрана до наглядової ради у сфері журналістики і за власним бажанням у грудні 2019 року вийшла з її складу.

Оксана Романюк – виконавча директорка Інституту масової інформації, понад 20 років у журналістиці. Під час презентації на конференції вона сказала, що для неї одним з пріоритетних завдань є підняття престижу Суспільного мовника, зростання довіри й роз’яснення суті його реформи. 

За словами Романюк, серед її пріоритетів максимальне сприяння розвитку Суспільного мовника в онлайні, регулювання ситуації зі скороченням персоналу НСТУ в регіонах, посилення міжнародної співпраці, просування прозорості НСТУ і посилення критичного мислення в населення, зокрема боротьба з фейками.

Загалом 18 громадських об’єднань висунули своїх кандидатів до наглядової ради. Двоє представників від організацій не змогли взяти участь у конференції. Тож у результаті 16 організацій обирали майбутнього члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України через таємне рейтингове голосування з-поміж шести кандидатів.

Оксана Романюк була кандидаткою від восьми об’єднань, серед яких громадська спілка “Українська асоціація медіабізнесу”, ГО “Інтерньюз-Україна”, ГО “Інститут політичної інформації”, ГО “Інститут демократії імені Пилипа Орлика”, ГО “Інститут масової інформації”, ГО “Фундація “Суспільність”, Асоціація “НАМ”, ГО “Національна асоціація медіа”.

Олег Джолос був висунутий кандидатом від ГО “Донецький пресклуб”, Діана Дуцик – від ГО “Платформа прав людини”, Руслан Кухарчук – від МГО “Асоціація журналістів, видавців і мовців “Новомедіа”, Оксана Максименюк – від ГО “Інститут розвитку регіональної преси”, Галина Петренко – від ГО “Детектор медіа”.

Інші представники об’єднань зняли свої кандидатури.

На початку конференції зі вступним словом виступила голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа. Вона наголосила на важливості реформи Суспільного мовника, яка триває. Після чого кандидати презентували свої програми.

У результаті голосування Оксана Романюк отримала 61 бал, Діана Дуцик – 35 балів, Галина Петренко – 32 бали, Руслан Кухарчук – 33 бали, Оксана Максименюк – 35 балів.

Нагадаємо, 16 жовтня на конференціях мають обрати членів наглядової ради НСТУ від ще двох сфер на місця, вакантні після звільнення Віктора Тарана (сфера місцевого самоврядування) і Володимира Бринзака (сфера фізичного виховання та спорту).

17 грудня 2015 року Нацрада затвердила склад наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України.  До її складу ввійшли 17 осіб, з яких дев'ять є представниками громадськості й були обрані відкритим чесним конкурсом та вісім делеговані депутатськими фракціями й самі не є депутатами. 

Із 2015 до 2020 року частина членів наглядової ради НСТУ за власним бажанням вийшла з її складу. 

На місце трьох колишніх членів наглядової ради НСТУ Віталія Портникова, Ігоря Хохича і В'ячеслава Козака від депутатських фракцій нікого не делегували.

Відтепер до складу наглядової ради Суспільного входить 12 членів. Від громадських об’єднань та асоціацій  –  Євген Глібовицький (у творчій сфері), Дарія Карякіна (у сфері забезпечення прав національних меншин), Вадим Міський (у сфері захисту інтересів дітей та молоді), Олексій Панич (у сфері освіти та науки),   Наталя Скрипка (у сфері захисту прав осіб з особливими потребами), Олександр Павліченко (у правозахисній сфері), Оксана Романюк (у сфері журналістики).

Від депутатських фракції та груп членами наглядової ради НСТУ є Лаврентій Малазонія (депутатська фракція політичної партії "Опозиційний блок"), Світлана Остапа (депутатська фракція політичної партії "Об’єднання "Самопоміч"), Володимир Яворівський (депутатська фракція політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"), Катерина Дулапчій (депутатська група "Воля народу") і Оксана Миронова (депутатська фракція партії "Блок Петра Порошенка").

Liked the article?
Help us be even more cool!