ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Волині в редакцію газети чоловік приніс убитого собаку

20.09.2021, 14:30
Фото – "Полісся"
Фото – "Полісся"

Мешканець міста Камінь-Каширський (Волинська область) приніс до редакції громадсько-політичної газети “Полісся” мертвого собаку в мішку, щоб про вбивство його пса написали в медіа. 

Про це представниці ІМІ у Волинській області повідомив головний редактор газети “Полісся” Петро Трофимчук.

На сайті газети “Полісся” 17 вересня з’явилась інформація про конфлікт двох сусідів через убитого пекінеса. Мешканець міста прийшов до редакції, бо, за його словами, сусід убив собаку. Причиною жорстокості до пса стало те, що у двір сусіда забігли два пекінеси та подушили декілька курчат і курей. 

Як розповів представниці ІМІ Петро Трофимчук, інцидент стався тиждень тому.

“Цей випадок особливий тим, що чоловіка вразила жорстокість його сусіда, оскільки коли він до нас прийшов, практично плакав, коли говорив про свого мертвого чотирилапого друга. Він йому як член сім’ї був. Він був глибоко вражений, перейнявся своїм особистим горем. Тому ми не могли оминути цю тему, яка наштовхне когось на роздуми, що не треба так чинити”, – розповів головний редактор.

“Зрозуміло, що і курочок шкода, які собака знищив із другим пекінесом. Але ці курочки можна було купити й компенсувати матеріально. А особливого товариша-друга – то такого більше не знайдеш. Бо це друг один на все життя, або на якийсь період”, – додав він.

За словами Петра Трофимчука, він працює редактором майже 30 років і це вперше до редакції принесли мертву тварину. Водночас він розуміє пережите горе читача газети. 

Як пише газета “Полісся”, власник собаки одразу погодився відшкодувати збитки за подушену птицю. Однак сусід навідріз відмовився це зробити, тому чоловік звернувся в поліцію.

За даними видання, поліцейські дійшли висновку не притягати до правової відповідальності жодного з них. Справу кваліфіковано як майновий злочин, що породжує цивільно-правові відносини. Однак цю інформацію заперечили представниці ІМІ в пресслужбі поліції.

Речниця Національної поліції ГУ у Волинській області Ольга Бузулук розповіла в коментарі представниці ІМІ, що 9 вересня на лінію 102 справді надійшов виклик від одного з учасників описаного інциденту. На місце прибув наряд групи реагування патрульної поліції. Як встановили, сусідський собака задушив курчат, натомість власники пернатих убили собаку.

За словами Ольги Бузулук, поліцейські опитали всіх учасників конфлікту. На одного з учасників інциденту, який міг бути причетним до вбивства собаки, вирішили оформити матеріали за жорстоке поводження з тваринами, для цього була потрібна заява від власника. Один поліцейський, який був на місці події, розповів, що “сусіди розійдуться самостійно, претензій більше не мали, вирішили відшкодувати шкоду в особистому порядку”.

“Звертаємося до редакції з проханням спростувати в матеріалі інформацію про дії / бездіяльність поліції. Правоохоронці вжили всіх заходів у межах компетенції та законодавства, роз’яснили обом сторонам конфлікту їхні права та можливі подальші дії, однак сусіди вирішили розійтися самостійно і мирно. Відтак будь-які претензії на адресу поліції є безпідставними”, – наголосила Ольга Бузулук.

Liked the article?
Help us be even more cool!