ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На сайти українських держорганів почалася масова DDoS-атака – глава Мінцифри

23.02.2022, 17:20
Фото – blog.lumen.com
Фото – blog.lumen.com

Віцепрем'єр-міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив про початок чергової DDoS-атаки на сайти українських державних органів.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його даними, атаки йдуть на сайти Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Міністерства закордонних справ, а також банків.

“Приблизно із 16:00 розпочалася чергова масова DDoS-атака на нашу державу. Маємо відповідні дані з низки банків, також спостерігаються проблеми з доступом до вебсайтів ВР (вже працює), КМУ та МЗС. Це пов’язане з перемиканням трафіку на іншого провайдера для мінімізації шкоди від атаки”, – написав Федоров.

Він також повідомив, що державний портал та мобільний застосунок “Дія” успішно долають поточну атаку та продовжують працювати стабільно.

Як повідомляв ІМІ, 23 лютого низка українських урядових сайтів почала працювати з перебоями. Зокрема, не відкривалися сайти Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ, Кабінету Міністрів, Верховної Ради.

В Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. Атаки зазнали сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші. Загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

15 лютого сайт Міністерства оборони України з невідомих причини припинив роботу. На перебої в роботі застосунків Приватбанку та Ощадбанку скаржаться їхні користувачі.

21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав “незалежність” терористичних угруповань “ДНР” і “ЛНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!