ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На окупованій території Херсонщини росіяни вистежують, хто з дітей вчиться в українських онлайн-школах, – Янушевич

21.11.2022, 10:44

На території тимчасово окупованої Херсонської області загарбники виламують двері до приватних осель, щоб перевіряти гаджети дітей на те, чи вчаться вони в українських онлайн-школах.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич у своєму офіційному Telegram-каналі.

"Сьогодні стало відомо, що в тимчасово окупованій Мирненській територіальній громаді Херсонщини російські загарбники вривалися в оселі сімей, де виховуються діти шкільного віку", – йдеться в повідомленні.

За його словами, окупанти ламали зачинені хвіртки та вибивали двері до помешкань. Після цього вони перевіряли гаджети дітей, щоб дізнатися, чи вчаться вони в українських онлайн-школах.

"Вороги вкотре цинічно залякують мирних мешканців та порушують права дітей!" – наголосив Янушевич.

Як повідомляв ІМІ, у загальноосвітній школі деокупованого селища Борова на Харківщині слідчі вилучили близько 700 російських підручників. Зокрема, підручники з 1 по 11 клас виробництва РФ.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу (дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора в закладах освіти). Санкція передбачає виправні роботи до двох років, або арешт до шести місяців, або позбавлення волі до трьох років.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що українській владі відомі прізвища майже всіх педагогів, які пішли на співпрацю з ворогом.

Liked the article?
Help us be even more cool!