ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада знає майже всі прізвища педагогів-колаборантів – Шкарлет

14.11.2022, 13:15
Фото – mrpl.city
Фото – mrpl.city

Українській владі відомі прізвища майже всіх педагогів, які пішли на співпрацю з ворогом. Кожен колаборант відповідатиме перед законом. Про це сказав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє “Українська правда”.

За його словами, кількість освітян, які погодилися на колабораційні дії та викладання за російською програмою, “вкрай низька” – лише 1% по Україні й, зокрема, на Херсонщині. 

“Кількість учителів, які погодилися на колабораційні дії та співпрацювали з окупантами, вкрай низька. Ми співпрацюємо з правоохоронними органами, прізвища майже всіх відомі. Вони абсолютно повною мірою відповідатимуть перед законом за свої колабораціоністські дії. Це справа правоохоронних органів, я сподіваюся, що всіх буде притягнуто”, – сказав міністр.

Шкарлет додав, що на Херсонщині переважна більшість українських дітей не пішли до школи, а навчалися дистанційно за українською програмою. 

“Анонси так і залишилися анонсами. Переважна більшість дітей не пішла до шкіл. Керівниками закладів освіти на Херсонщині взагалі призначали будь-кого. Деякі з них не те що не мали педагогічної освіти, а взагалі були без освіти”, – розповів Шкарлет.

Міністр також повідомив, що трудові відносини з освітянами-колаборантами вже розірвано.

Як повідомляв ІМІ, у загальноосвітній школі деокупованого селища Борова на Харківщині слідчі вилучили близько 700 російських підручників. Зокрема, підручники з 1 по 11 клас виробництва РФ.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу (дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора в закладах освіти). Санкція передбачає виправні роботи до двох років, або арешт до шести місяців, або позбавлення волі до трьох років.

Liked the article?
Help us be even more cool!