ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Мальті висунули обвинувачення ще двом підозрюваним у вбивстві журналістки

26.02.2021, 10:11
Фото – blackholezoo.com
Фото – blackholezoo.com

На Мальті ще двом підозрюваним – Роберту Агіусу та Джеймі Веллі – висунули обвинувачення в співучасті у вбивстві журналістки Дафни Каруани Галіції.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Times of Malta.

Чоловіків звинувачують у тому, що вони входили до складу злочинної організації та надали вибухівку для вбивства журналістки в жовтні 2017 року.

Джорджа Дегіорджо, який із братом Альфредом раніше дістав обвинувачення в причетності до вбивства Галіції, разом з Веллою звинуватили також у вбивстві юриста Кармела Чіркопа у 2015 році на замовлення Адріана Агіуса – брата Роберта Агіуса.

Братів Агіусів затримали одночасно з Веллою під час рейдів поліції 23 лютого.

Усіх чотирьох звинувачують і в незаконному володінні зброєю. А Адріана Агіуса, крім того, – у зберіганні героїну. Всі четверо провину заперечують.

Як повідомляв ІМІ, 23 лютого Суд Мальти засудив до 15 років ув'язнення Вінсента Муската, одного з підозрюваних у вбивстві мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції. 

Дафна Каруана Галіція була вбита 16 жовтня 2017 року внаслідок вибуху її автомобіля від закладеної в нього бомби. Темами розслідувань журналістки була корупція в уряді, відмивання капіталів, зв'язок бізнесу з організованою злочинністю. Писала про “панамські документи”. У 2016 році вона висунула звинувачення проти прем'єр-міністра країни Джозефа Мускати в корупційних зв'язках з родиною президента Азербайджану Ільхама Алієва.

У грудні 2017 року заарештували трьох чоловіків – братів Альфреда і Джорджа Дегіорджо та їхнього друга Вінсента Муската, які були звинувачені в підриві в автомобілі бомби. Вони не визнали себе винними в суді.

20 листопада 2019 року мальтійська поліція заарештувала відомого бізнесмена Йоргена Фенека в межах розслідування вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції.

25 листопада 2019 року мальтійська влада помилувала одного з підозрюваних у справі про вбивство журналістки Дафни Каруани Галіції в обмін на свідчення в суді.

Liked the article?
Help us be even more cool!