ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд засудив до 15 років одного з обвинувачених у вбивстві мальтійської журналістки

23.02.2021, 18:02
Фото – timesofmalta.com
Фото – timesofmalta.com

Суд Мальти засудив до 15 років ув'язнення Вінсента Муската, одного з підозрюваних у вбивстві мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції. Таке рішення суд ухвалив 23 лютого, повідомляє The Times of Malta.

Під час судового засідання Мускат визнав себе винним. 

Адвокат Муската повідомив суду, що його підзахисний визнає всі звинувачення, які йому висунули в справі.

Суддя взяла це до уваги та наголосила на серйозності звинувачень, які визнав Мускат. Коли вона запитала Муската, чи бажає він, щоб йому зачитали звинувачення, які він визнав, той відмовився.

Брати Альфред та Джордж Дегіорджо, яких також обвинувачують у вбивстві журналістки, перебували в тій самій залі засідань. Вони мовчали протягом усього дня слухань.

Мускат відбуде 15-річний термін покарання і сплатить 42 тис. євро судових витрат після укладення угоди про визнання винуватості.

Як повідомляв ІМІ, Дафна Каруана Галіція була вбита 16 жовтня 2017 року внаслідок вибуху її автомобіля від закладеної в нього бомби. Темами розслідувань журналістки була корупція в уряді, відмивання капіталів, зв'язок бізнесу з організованою злочинністю. Писала про “панамські документи”. У 2016 році вона висунула звинувачення проти прем'єр-міністра країни Джозефа Мускати в корупційних зв'язках з родиною президента Азербайджану Ільхама Алієва.

У грудні 2017 року заарештували трьох чоловіків – братів Альфреда і Джорджа Дегіорджо та їхнього друга Вінсента Муската, які були звинувачені в підриві в автомобілі бомби. Вони не визнали себе винними в суді.

20 листопада 2019 року мальтійська поліція заарештувала відомого бізнесмена Йоргена Фенека в межах розслідування вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції.

25 листопада 2019 року мальтійська влада помилувала одного з підозрюваних у справі про вбивство журналістки Дафни Каруани Галіції в обмін на свідчення в суді.

Liked the article?
Help us be even more cool!