ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині намагалися викрасти доньку блогерки та телеведучої

22.10.2020, 11:45
Фото - Нацполіція
Фото - Нацполіція

21 жовтня у селі Білогородка на Київщині правоохоронці під час спецоперації затримали зловмисників, які планували викрасти дочку блогерки та ведучої одного з українських телеканалів. Про це повідомляється на сайтах Національної поліції та Офісу Генерального прокурора.

Поліцейські отримали інформацію, що невідомі планують викрасти шестирічну дитину з метою отримання викупу у розмірі 200 тисяч доларів США та скоїти й розбійний напад на конвертаційний центр.

Поліцейські розпочали оперативно-розшукові та слідчі дії, та встановили зловмисників. Також встановлено, що вони ретельно готувалися до викрадення, зокрема орендували будинок, в якому планували утримувати дитину.

Аби запобігти викраденню дитини, правоохоронці повідомили батькам про заплановане викрадення та інсценували його. Вчинення злочину відбувалося під контролем правоохоронців. Членів угруповання поліцейські затримали під час отримання 150 тис доларів США. Дитину повернули батькам.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 146 (підготовка до викрадення людини) та ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 187  (підготовка до розбійного нападу) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели обшуки у домоволодіннях і транспортних засобах учасників цієї організованої групи. Наразі затриманим особам готується повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі дії.

Про викрадення доньки повідомила в Instagram блогерка та телеведуча Альона Лоран.

За її словами, викрадення планувалося з 4 серпня, було стеження за нянею з дитиною. 

"Зловмисником виявився мій сусід через стіну. Це чоловік з дружиною. Вони слухали розмови на задньому дворі, якісь телефонні переговори мої, плани, відслідковували інстаграм-зображення, зіставлялися купівля машин, квартир та інше", - сказала вона.

Вона додала, що “зловмисники вже закриті. Термін вироку від 8 до 15 років тюремного ув'язнення” та подякувала правоохоронцям.

Liked the article?
Help us be even more cool!