ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині двом журналістам порізали шини на автівках

17.11.2017, 16:23
Фото - brovary.net.ua

16 листопада в місті Велика Димерка (Київська область) журналістам Анатолію Гаркуші (видання “Трибуна-Бровари”) та Віталію Литвиненко (“Громадський захист Київщини” - “Гроза”) невідомі порізали колеса їхніх автівок, повідомляє “Трибуна-Бровари”.

Інцидент стався у проміжку між 15 та 17 годинами, поки журналісти виконували свої професійні обов’язки на першій сесії селищної ради Великодимерської об’єднаної громади.

Як пише видання, під час роботи сесії відбулися невеличкі словесні перепалки між представниками засобів масової інформації та керівником громадського формування селищної ради “Захист” Валерієм Біликом, який намагався перешкоджати роботі цих журналістів, а саме – проведенню відео- та фотозйомки, мотивуючи це тим, що біля столу в залі засідань це робити заборонено. На запитання, ким і чому заборонено і в якому документі це зазначено, Валерій Білик пояснити не міг.

Про порізану гуму на авто журналістам повідомив саме Валерій Білик, після закінчення роботи сесії.

Обидва транспортні засоби були запарковані на стоянці біля приміщення селищної ради, один з них – ближче до салону “Атуаль”. Як зауважує видання, загалом на зазначеній стоянці у центрі Великої Димерки у зв’язку з проведенням сесії було запарковано кілька десятків автомобілів. Транспортні засоби представників ЗМІ стояли на відстані приблизно 40 метрів один від одного.

Під час огляду з’ясувалося, що було порізано всі чотири колеса на одному та іншому автомобілях. Характер пошкоджень говорить про те, що порізи шириною 3-4 сантиметри зроблені, найімовірніше, за допомогою гострого ножа чи подібного до нього ріжучого предмета. Ремонту чи відновленню така гума вже не підлягає.

“Все, що сталося і як сталося, аж ніяк не може говорити про випадковість чи про звичайне хуліганство. Я впевнений, що це було зроблено зумисне. Невипадково ж були обрані саме наші автомобілі серед кількох десятків, які до того ж стояли не поруч. І невипадково були пошкодженні всі вісім коліс. А от кому це було потрібно, хто керував цим процесом чи безпосередньо власноруч різав гуму, — залишається лише гадати. Так само можу з певністю говорити, що це пов’язано з виконанням нами, як працівниками ЗМІ, своїх професійних обов’язків”, - сказав Анатолій Гаркуша.

Потерпілі у цій справі викликали наряд поліції. Патрульні взяли пояснення, був складений відповідний протокол.

Liked the article?
Help us be even more cool!