ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Книжковому арсеналі презентували воєнний щоденник Володимира Вакуленка

23.06.2023, 12:47
Фото – фейсбук Володимира Вакуленка
Фото – фейсбук Володимира Вакуленка

У межах Книжкового арсеналу в Києві презентували військовий щоденник убитого російськими окупантами письменника Володимира Вакуленка, повідомляє "Читомо".

Щоденник Вакуленка, який він заховав біля будинку своїх батьків, знаючи, що окупанти прийдуть по нього, оцифрував Харківський літмузей. Тепер він виходить книжкою "Я перетворююся" у видавництві Vivat.

Кошти з продажу першого накладу повністю підуть родині письменника.

Письменник Сашко Дерманський поділився своїми спогадами про загиблого письменника:

"Я усвідомив для себе нещодавно, що на моєму місці міг бути хтось, хто краще знає Володю. Але всі присутні, коли це сталося з Володею, мабуть, перечитали переписку. Це зробив і я. І тоді я з подивом зрозумів, що знаю Володю добре, але насправді ми бачилися наживо лише один раз. Він просто витягнув мене і ще кількох авторів у свій черговий шалений проєкт, і ми їздили дитячими таборами біля Святогірська та Ізюма. Володя заслуговує на памʼять своїм життям і своєю смертю".

У межах кількох днів книжка піде повноцінно до друкарні й зʼявиться в усіх книгарнях. Наприкінці серпня – початку вересня книжку планують презентувати в Ізюмі – на річницю деокупації.

Фото Читомо

Володимир Вакуленко – дитячий письменник, поет і лауреат численних літературних премій. Автор 13 книг.

Як повідомляв ІМІ, Володимир Вакуленко народився і мешкав із сином у селі Капитолівка, поблизу Ізюма Харківської області. Невдовзі після того, як Харківщину окупували, російські військові забрали його з дому, більше рідні його не бачили. Після деокупації Харківщини його тіло було в Ізюмі на місці масового поховання.

Поліція встановила, що росіяни вбили Вакуленка з пістолета Макарова, в його тілі знайдено дві кулі. Вакуленка поховали 6 грудня 2022 року в Харкові.

Liked the article?
Help us be even more cool!