ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині журналістів не пустили на сесію ОТГ

16.03.2021, 16:55
Фото – скріншот із сюжету телеканалу TV7+
Фото – скріншот із сюжету телеканалу TV7+

Журналістів хмельницького телеканалу TV7+ не допустили 12 березня на сесію Ярмолинецької об'єднаної територіальної громади (ОТГ).

Про це йдеться в сюжеті телеканалу TV7+.

Знімальна група телеканалу прибула на сесію та зіткнулася з тим, що голова громади Андрій Шутяк спочатку хотів узагалі скасувати засідання сесії, а потім ініціював перед депутатами проведення сесійного засідання в закритому режимі. На що ті й погодилися. На зауваження журналістів ніхто в сесійній залі не реагував.

“Чому засідання було закрите? Тому що засоби масової інформації, зокрема ви, не зареєструвалися і були присутні”, – так журналістам пояснив свої дії Андрій Шутяк. На думку голови громади, журналісти мали акредитуватись.

Не відреагував на такі дії публічних осіб і керівник відділу юридичного забезпечення Олександр Цісар, який і сам під час надання коментарів заперечував проти знімання телеканалом.

Юрист Інституту масової інформації Алі Сафаров зазначив, що такі дії суперечать чинному законодавству. “Відсутність акредитації не є підставою для недопуску журналістів. Це фактично є кримінальним правопорушенням, передбаченим статтею 171 КК України. Це перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”, – сказав він.

Журналісти пов’язують таку реакцію керівництва Ярмолинецької ОТГ з небажанням робити публічним розгляд “земельних” питань у розділі “Різне” порядку денного.

Як повідомив керівник телеканалу Анатолій Вінскевич представниці ІМІ в Хмельницькій області Альоні Березі, TV7+ подаватиме заяву до поліції у зв’язку з перешкоджанням професійній діяльності журналістів.

На момент виходу публікації представниці ІМІ не вдалось отримати коментар представників Ярмолинецької ОТГ.

Нагадаємо, ІМІ писав, за яких умов у міських радах можуть бути закриті засідання.

Liked the article?
Help us be even more cool!