ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині СБУ проводить безпекові заходи на семи об’єктах УПЦ МП

29.12.2022, 11:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ на Хмельниччині проводить безпекові заходи на семи об’єктах УПЦ МП.

Про це повідомило Управління СБУ в Хмельницькій області

Зокрема, контррозвідувальні (безпекові) заходи проводяться на таких об’єктах УПЦ (МП), як єпархіальне управління Шепетівської єпархії УПЦ та Свято-Михайлівський кафедральний собор (м. Шепетівка); Різдво-Богородичний чоловічий монастир (с. Городище Шепетівського району); жіночий монастир Святої праведної Анни (м. Славута); храм Свято-Різдво-Богородичної парафії (м. Славута); храм Святих мучениць Віри, Надії, Любові і Софії (м.Шепетівка); собор Ікони Божої Матері "Неопалима Купина" (м. Нетішин); Свято-Воскресенський храм (смт Віньківці).

Заходи проводяться спільно з Національною поліцією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

За безпосередньою участю представників церкви правоохоронці оглядають території та приміщення з метою виявлення заборонених до обігу предметів, а також здійснюють перевірку осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Як повідомляв ІМІ, за результатами обшуків у Чернівецько-Буковинській єпархії правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства в керівництва єпархіальних структур. Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують "методички" щодо "особливостей" проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.



Liked the article?
Help us be even more cool!