ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині Нацрада зареєструвала провайдерів, газети від університетів та надала ліцензії каналам

01.02.2024, 15:00
Альона Береза

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала в січні 2024 року на Хмельниччині двох провайдерів аудіовізуальних сервісів, друковані медіа від двох університетів та надала ліцензію трьом місцевим телеканалам.

Відповідні рішення Нацрада ухвалила на своїх засіданнях 11 січня, 18 січня та 25 січня

Так, медіарегулятор зареєстрував провайдерами аудіовізуальних сервісів  ТОВ “УльтраТВ” із загальнонаціональним, регіональним і місцевим покриттям (у Львівській, Волинській, Житомирській, Хмельницькій, Тернопільській областях) та ТОВ ДП “Контакт-Славута” (м. Славута) з місцевим покриттям у Хмельницькій області.

Від двох університетів – Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка та ЗВО “Подільський державний університет” (Кам’янець-Подільський) – Нацрада зареєструвала друковані медіа. Найбільшу кількість друкованих видань подав Кам'янець-Подільський нацуніверситет – 30 видань.

Водночас медіарегулятор надав ліцензію на цифрове телевізійне місцеве мовлення ТОВ “Телекомпанія “Проскурів” у Білогір’ї та Полонному, ТОВ Продюсерський центр “Ексклюзив” у Хмельницькому та ТОВ “Телерадіокомпанія Кам’янець-подільський” у Кульчіївці.

На кінець 2023 року Національна рада зареєструвала загалом 11 суб’єктів у сфері медіа, що працюють на Хмельниччині.

Як повідомляв ІМІ, Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа в травні 2023 року, а вже в червні зареєструвала перші онлайн-медіа.

Також медіарегулятор назвав помилки, яких найчастіше припускаються під час реєстрації онлайн-медіа.

Закон “Про медіа”, який розширив повноваження Національної ради, набрав чинності 31 березня 2023 року. Зокрема, регулятор реєструватиме онлайн-видання та друковані медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!