ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Херсонщині на окупантів працює чотири канали, п’ять радіокомпаній та сім провайдерів – Герасим’юк

18.05.2022, 12:46
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Україна втратила на окупованих територіях дві третини своїх мовників. Про це під час марафону “Єдині новини” розповіла голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк, повідомляє “Детектор медіа”.

“У Херсоні чотири телекомпанії, так би мовити, віджато агресором, п’ять радіокомпаній, сім провайдерів”, – сказала вона.

Водночас Герасим'юк повідомила про наміри окупантів організувати мовлення власного каналу під логотипом “Таврія”. Тому вона застерегла мешканців окупованих територій і порадила бути пильними, навіть якщо новий канал мовитиме українською.

Також голова Нацрада згадала що днями відновилося мовлення в Херсоні “під маркою “ВТВ плюс”. В ефірі цього каналу наприкінці квітня вийшло кілька інтерв’ю Володимира Сальда, колишнього мера Херсона і нардепа, який перейшов на бік росіян і проголосив себе “очільником Херсонської області” від окупаційної влади. Йому оголосили підозру в державній зраді. “ВТВ Плюс” входить до Національної асоціації медіа. За словами виконавчої директорки НАМ Катерини М’ясникової, канал припинив мовлення 2 травня, після того як окупанти намагалися нав’язати йому свою редакційну політику, а до того намагався висвітлювати події нейтрально.

Зараз, як сказала “Детектору медіа” Катерина М’ясникова, телекомпанію захопили окупанти,  керівництво “ВТВ плюс” повідомило Нацраду про захоплення студії і приміщення та попросило вжити заходів щодо тимчасового зупинення дії ліцензії

Ольга Герасим’юк також додала, що під час гарячої фази війни Україна втратила 284 частоти, а до цього 800 частот.

Як повідомляв ІМІ, Національна з питань телебачення і радіомовлення повідомила СБУ про те, що херсонський телеканал “ВТВ Плюс” почав співпрацювати з посібниками держави-агресора і колабораціоністами. 

Також Нацрада просить надати можливість анульовувати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням із проведенням спрощеної процедури.

Liked the article?
Help us be even more cool!