ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На фронті загинув сисадмін "Детектора медіа" Владислав Дзіковський, якого розшукували з грудня

13.04.2023, 11:22
Фото – "Детектор медіа"
Фото – "Детектор медіа"

Рядовий, старший кулеметник бронеавтомобіля Владислав Дзіковський, який служив у батальйоні оперативного призначення НГУ ім. Сергія Кульчицького Національної гвардії України, загинув на Луганщині в грудні 2022 року. 

Цю інформацію “Детектору медіа” підтвердила дружина Влада Діана Дзіковська.

Владислав народився 19 січня 1976 року, загинув у віці 46 років.

23 березня 2022 року Влад мобілізувався, отримавши звання старшого солдата. За словами дружини, від початку повномасштабної війни Влад ходив до військкомату тричі.

“Його ставили в резерв, і він страшенно злився. Не мав бажання сидіти вдома, хотів бути корисним. Тому пішов до місцевої ТрО. Вони з хлопцями патрулювали квартал. Паралельно він ходив до військкомату. Врешті його взяли. Влад не мав жодного бойового досвіду, у війську раніше не служив. Виріс у родині військового, до 24 років активно займався легкою атлетикою. Він страшенно не любив пафос, і всі пишномовні розмови сприймав з іронією. І коли я його перепитала, чи точно він готовий іти воювати, він відповів, що рішення прийнято”, – розповіла Діана.

Голова ГО “Детектор медіа” Наталія Лигачова розповіла, що Влад був надійним, професійним, сором’язливим та дуже спокійним: “Як системний адміністратор він довгі роки був наче якорем у нашій команді: давав відчуття захищеності та стійкості. І таким назавжди залишиться в моїй пам’яті. Я знала, що Влад допоможе з будь-якою проблемою, яка траплялася з технікою. Інколи я могла зателефонувати йому навіть пізно ввечері вже з дому, і він, не нервуючи, не поспішаючи, заспокоюючи мене, знаходив шляхи, як навіть дистанційно полагодити те, що вийшло з ладу”.

“У звичайному робочому ритмі рідко задумуєшся про щось глибоке в оточуючих, колегах. А ось зараз думаю про те, що саме такі українці, як Влад, надійні та абсолютно не пафосні в буденному житті, і захистили нашу Україну та кожного з нас від навали російських варварів. Світла та довга пам’ять Владу, глибокі співчуття всій  його родині. Ми переможемо, завдяки правді та силі кращих з нас, які завжди залишаться в наших серцях”, – написала Наталія Лигачова.

Влад працював у “Детекторі медіа” системним адміністратором понад 10 років. У нього залишилися мати, дружина, двоє синів.

Прощання з Владиславом Дзіковським відбудеться в Києві 14 квітня о 10.30 в Михайлівському соборі (вулиця Трьохсвятительська, 8). Поховають Влада на Лісовому кладовищі.

Як повідомляв ІМІ, у березні “Детектор медіа” повідомив, що Влад зник у грудні 2022 року під час бою між Кремінною та Серебрянкою Луганської області. 

З початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Влад приїхав до офісу редакції і перевіз до безпечного місця сервери та інше обладнання, необхідне для безперебійної роботи громадської організації і сайтів.

За даними ІМІ, Владислав Дзіковський став 52 медійником, який загинув в Україні внаслідок російської збройної агресії. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 44 загинули як учасники бойових дій або стали жертвами російських обстрілів не під час виконання журналістських обов'язків.

Liked the article?
Help us be even more cool!