ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На ефір 1+1 принесли пошкоджені двері Офісу президента

26.03.2021, 10:00
Фото – фейсбук Олени Монової
Фото – фейсбук Олени Монової

На ефір ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1” принесли двері Офісу президента, що були пошкоджені під час акції протесту на Банковій 20 березня, повідомляють “Букви”.

Як пише видання, розпочинаючи ефір 25 березня, ведуча Наталія Мосійчук привернула особливу увагу до цього атрибута.

“Мені вартувало великих зусиль притягти сюди оцей атрибут, це атрибут суботніх протестів. Це двері з Офісу президента. Двері з Банкової. І я б не сказала, що це символ протестів, які сталися в суботу, я б сказала, що це жертва протестів, і – дякувати Богові – жертва не жива”, – заявила вона.

Стулка дверей з розбитими вікнами та написами фарбою залишалася в студії під час всього ефіру. Весь випуск учасники, серед яких активісти та представники влади, запрошені експерти, обговорювали суботні події та намагалися дати їм оцінку.

У якийсь момент співорганізатор акції протесту під Офісом президента Олексій Ковжун запропонував, що ці двері можна було б виставити на аукціон і гроші спрямувати, приміром, на фінансування судової реформи.

 

Фото – фейсбук Олени Монової

Нагадаємо, 20 березня до дня народження ув’язненого активіста Сергія Стерненка під Офісом президента в Києві відбулася акція протесту “Не чуєш? Побачиш”. Під час акції учасники кидали фаєри, петарди й шумові гранати, облили будівлю офісу фарбою та залишили на її стінах надписи (“Лох”, “Аваков чорт”, “Волю політв’язням”, “1312”, “ACAB” тощо). Крім цього, протестувальники розбили скло у дверях будівлі ОПУ, підпалили табличку з написом “Президент України” та вхідні двері. Через це правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Будівлю ОПУ все ще відмивають від написів “1312”, “ACAB”, “Лох”. На це, за попередніми оцінками експертів офісу, треба щонайменше 2 млн гривень.

21–23 березня поліціянти оголосили про підозру в хуліганстві п’ятьом учасникам акції.

Liked the article?
Help us be even more cool!