ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На дезінфекцію журналістів сріблом перед пресконференцією Путіна витратили понад $19 тис.

24.12.2021, 12:00
Фото – скріншот з відео RIA_Kremlinpool
Фото – скріншот з відео RIA_Kremlinpool

Понад $1,5 млн (117 млн рублів) витратило управління справами президента Росії на організацію пресконференції Володимира Путіна. 

Про це з посиланням на дані держзакупівлі пишуть російські ЗМІ, повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, на дезінфекцію журналістів, які прийшли на пресконференцію, витратили понад $19 тис. (1,4 мільйона рублів). За даними держзакупівлі, це сума дводенної оренди шести дезінфекційних кабін, які були встановлені біля входу, і засобів із частинками срібла, що розпорошувалося на кожного, хто проходить через кабіни.

Видання “Медуза” зазначає, що немає жодних лікарських організацій, які рекомендували б використовувати срібло в такий спосіб.

Пресконференція Путіна відбулася 23 грудня в московському Манежі. Цього року на захід не було вільної акредитації: Кремль сам обирав і запрошував представників тих чи інших ЗМІ. У списку в результаті опинилися 507 людей, більш ніж половина з них – із регіонів.

Серед акредитованих були також журналісти Радіо Свобода, телеканалу “Дождь” і видання “Медуза”, визнаних російською владою ЗМІ-“іноагентами”. Водночас жодному зі співробітників цих ЗМІ запитання поставити так і не дали.

Журналістів “Нової газети”, головний редактор якої Дмитро Муратов цього року отримав Нобелівську премію миру, на зустріч із Путіним не запросили, пояснивши це обмеженнями Росспоживнагляду.

Кореспондент українського агентства УНІАН Роман Цимбалюк не пішов на пресконференцію президента Росії Володимира Путін, хоча отримав запрошення.

За словами Цимбалюка, йому “незліченну кількість разів” телефонували з пресслужби Кремля, питаючи, чи він відвідає захід. Натомість журналіст нагадав, що проти нього в Росії відкрили кілька адміністративних проваджень за звинуваченнями в екстремізмі.

Liked the article?
Help us be even more cool!