ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Чернігівщині журналістці розбили диктофон. Відкрито провадження

02.09.2017, 09:25
фото - Фейсбук Олени Васюк

Журналістка тижневика “Чернігівський вісник” Олена Васюк звернулася із заявою до Новгород-Сіверського відділу поліції (Чернігівська область) про те, що 24 серпня під час виконання професійних обов’язків їй зламали диктофон. Про це Олена Васюк повідомила представнику ІМІ у Чернігівській області.

Невідомий чоловік пошкодив техніку під час збору журналісткою матеріалу для статті поблизу вулиці М. Грушевського.

За словами журналістки, вона розшукувала для матеріалу одну людину – скарбошукача та запитала на вулиці в сусідів його мобільний номер телефону. Один з чоловіків, що стояв біля подвір’я, запропонував журналістці зайти у двір, де набрав зі свого мобільного розшукуваного героя для публікації.

Олена Васюк стверджує, що вела розмову і паралельно записувала її на диктофон. Після закінчення розмови інший чоловік, що також знаходився на цьому подвір’ї, почав вимагати стерти всі записи з диктофону, а потім вихопив і розбив техніку. Свої дії чоловік ніяк не аргументував, зауважила журналістка.

За інформацією поліції, наданою представнику ІМІ, за даним фактом було відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу 171 (перешкоджання журналістській діяльності) та 347-1 (умисне пошкодження майна). Особа, яка здійснила напад на журналістку, встановлена, але ще не опитана.

Liked the article?
Help us be even more cool!