ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині викрили інтернет-провайдера, який надавав безкоштовний трафік на територію "ЛНР"

15.09.2020, 10:20
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У місті Сміла на Черкащині припинено діяльність інтернет-провайдера, який надавав безкоштовний трафік на територію так званої “ЛНР”. Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України.

Встановлено, що приватний підприємець є власником фірм з надання інтернет-послуг на Черкащині та на тимчасово окупованій території. Використовуючи спеціальне технічне обладнання, він організував маршрутизацію трафіку закритими каналами до терористичної організації “ЛНР”. 

“За можливість вести бізнес зловмисник надавав безкоштовний інтернет окупаційним адміністраціям, установам, організаціям, воєнізованим формуванням та прокуратурі так званої “ЛНР”. Сепаратисти отримали можливість не лише вільно користуватися якісним інтернетом, а й здійснювати кіберзлочини під виглядом українських користувачів”, – повідомляє СБУ.

Правоохоронці затримали власника інтернет-провайдера згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України ("Затримання уповноваженою службовою особою") у Харкові після повернення з тимчасово окупованої території.

Під час обшуків у приміщенні фірми в Смілі правоохоронці виявили спецтехніку, електронні носії інформації, документальні матеріали, “які підтверджують здійснення протиправної діяльності”.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України ("Створення терористичної групи чи терористичної організації"). Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до двох місяців без права внесення застави.

Liked the article?
Help us be even more cool!