ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині умовно засудили адміна Viber-групи, де повідомляли місця вручення повісток

09.05.2024, 15:00
Єлєна Щепак

На Черкащині суд визнав жителя Чигирина винним у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та позбавив волі на строк п’ять років з випробуванням з іспитовим строком на один рік. Чоловік у месенджері Viber повідомляв місця вручення повісток.

Таке рішення ухвалив 2 травня 2024 року Чигиринський районний суд.

Чоловік адміністрував групу у Viber, у якій користувачі повідомляли місця вручення повісток працівниками центрів комплектування та соціальної підтримки. Окрім того, він сам публікував інформацію про те, де вручають повістки в Чигирині та суміжних населених пунктах.

Інформацію про вручення повісток у групі повідомляли завуальовано. Наприклад, там було повідомлення: “На містку пишуть всим пісьма на відпочинок”, це означало, що повістки вручають на мосту через річку Тясмин у Чигирині.

Також у групі розміщували й інші завуальовані повідомлення:

  • “Посьолок 4 хмари”;
  • “4 оформлюють людину біля центру зайнятості”;
  • “Міст гроза”;
  • “Автостанція дощ”;
  • “Ходять злі собаки, роздають”.

Дії адміністратора групи кваліфікували як перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період. Обвинувачений визнав свою провину в повному обсязі. 

Нагадаємо, низка народних депутаток від “Європейської солідарності” звернулася до генерального прокурора і голови Служби безпеки України щодо фрагмента випуску “95 кварталу” про ексначальника Рівненського ТЦК.

Liked the article?
Help us be even more cool!