ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині повідомлено підозру клірику УПЦ МП, який закликав росіян захопити всю Україну

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру клірику УПЦ МП у Черкаській області, який виправдовував російську збройну агресію та закликав РФ захопити всю Україну. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Як зазначає спецслужба, у спілкуванні з парафіянами та своїми знайомими клірик неодноразово вихваляв вище військово-політичне керівництво РФ і особисто очільника Кремля. Також він героїзував Рамзана Кадирова та виправдовував воєнні злочини росіян.

За даними слідства, іподиякон був прихильником нацизму і водночас пропагував ідеї “поновлення” радянського союзу та закликав до захоплення росіянами всієї території України.

Під час обшуків за місцями проживання фігуранта виявлено: комп’ютерну техніку з матеріалами ворожої пропаганди, заборонену символіку та друковані видання з нацистською та комуністичною символікою.

Слідчі СБУ повідомили клірику про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Клірику загрожує до восьми років ув'язнення.

 
Як повідомляв ІМІ, послушника Почаївської лаври, який закликав до підтримки окупантів, засудили до п'яти років в'язниці.
Liked the article?
Help us be even more cool!