ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині посадовця ТЦК, який закликав "денацифікувати" Україну, ув'язнили на два роки

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Суд на Черкащині призначив два роки ув'язнення співробітнику Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який вів антиукраїнську агітацію та закликав “денацифікувати” Україну. 

Про це повідомило Управління СБУ в Черкаській області. 

Фігуранта СБУ викрила минулого року. За даними спецслужби, від початку повномасштабного вторгнення посадовець активно агітував підтримувати політику агресора та планував сприяти ворогу у війні проти України в разі захоплення регіону. Також закликав знищити “бандерівців”.

“Свої проросійські погляди наполегливо поширював серед власного оточення та колег по роботі. Він заперечував причетність загарбників до вчинення воєнних  злочинів у Бучі. Натомість виправдовував ракетні удари по українських містах та вбивства цивільних громадян”, – зазначає СБУ. 

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав фігуранта винним за  ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України та призначив покарання – два роки позбавлення волі. 

Черкаський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Liked the article?
Help us be even more cool!