ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині інформацію для ветеранів збирають на спеціальному порталі

31.01.2024, 17:00
Єлєна Щепак

На Черкащині збирають інформацію про пільги та інші можливості для ветеранів на єдиному ресурсі “Черкаський вимір”. По це повідомляє регіональна представниця ІМІ.

Платформа запрацювала на благодійній основі у квітні минулого року. Нині команда сайту постійно оновлює дані про допомогу, яку можуть отримати воїни в області.

Сайт створив місцевий провайдер Mclaut разом із Черкаською обласною військовою адміністрацією. 

“Ми хотіли створити сайт, який буде певним навігатором для наших військових, ветеранів, членів їхніх сімей. Щоб на одному ресурсі вони могли знайти відповіді на всі питання, які стосуються пільг і допомоги, яку вони можуть отримати в нашому регіоні”, – розповіла керівниця ІТ-проєктів компанії Оксана Ебрігіт представниці ІМІ.

На сайті можна знайти інформацію про психологічну підтримку, медичні пільги, освітні гарантії, юридичну підтримку, гранти, професійну адаптацію тощо.

Окрім того, на порталі публікують оперативні новини про життя військових у регіоні.

Також є окремий блок під назвою “Пільги територіальних громад”. У спеціальному полі користувач може зазначити населений пункт, у якому він проживає, та побачити інформацію про всі пільги, які може отримати від місцевої влади.

Крім того, сайт публікує анонімні опитування про актуальні потреби військових і членів їхніх родин. За словами Оксани Ебрігіт, цю інформацію надалі опрацьовує влада. 

За останні чотири місяці сайт відвідали вже понад 9 тисяч користувачів. Нещодавно волонтери також запустили власний телеграм-канал, на якому публікують інформацію про актуальні можливості для військових, ветеранів та членів їхніх сімей.

Liked the article?
Help us be even more cool!