ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС засудило негуманне ставлення російських окупантів до журналістки Данилович

23.03.2023, 11:29
Фото – krymsos.com
Фото – krymsos.com

Міністерство закордонних справ України засудило репресії проти політичних в’язнів, яких Росія незаконно утримує за ґратами, зокрема останній випадок – ненадання належної медичної допомоги громадянській журналістці Ірині Данилович.

Про це повідомила пресслужба МЗС.

"Ми закликаємо негайно забезпечити госпіталізацію громадянської журналістки, хвороба якої без термінового та комплексного лікування може призвести до смерті, як це вже сталося з політичними в’язнями Костянтином Ширінгом та Джемілем Гафаровим", – заявили у відомстві.

У МЗС закликали міжнародну спільноту та партнерів України, зокрема в межах Міжнародної Кримської платформи, продовжувати тиснути на Росію з метою негайного звільнення всіх українських громадян, незаконно ув’язнених окупаційним режимом у Криму, та запровадити санкції щодо посадовців, причетних до переслідувань громадян України.

Нагадаємо, 28 грудня 2022 року окупаційний суд Феодосії в Криму засудив громадянську журналістку та правозахисницю Ірину Данилович до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні та виготовленні вибухових речовин за ч. 1 ст. 222.1 КК РФ.

Міністерство закордонних справ України засудило ухвалений російською окупаційною владою в тимчасово окупованому Криму "вирок" українській громадянській журналістці Ірині Данилович.

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня 2022 року в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук. 

Наприкінці липня 2022 року Данилович заявила про те, що співробітники ФСБ РФ побили її та продовжують тиск на неї.

Ірина Данилович працювала медсестрою, була також громадянською журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала інформацію про війну в Україні.

Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків та затримання Ірини Данилович.

Ірина Данилович оголосила 21 березня сухе голодування до "початку лікування чи біологічної смерті", про що повідомила листом. У листі вона повідомила про погіршення стану її здоров’я: порушення слуху та можливий перенесений мікроінсульт.

22 березня 2023 року низка правозахисних організацій закликала негайно забезпечити госпіталізацію Ірини Данилович.

Liked the article?
Help us be even more cool!