ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Митрополит Черкаської єпархії УПЦ МП під час домашнього арешту розпалював релігійну ворожнечу – СБУ

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Керівник Черкаської єпархії УПЦ МП, перебуваючи під домашнім арештом на час розслідування попередніх злочинів, продовжив публічно розпалювати релігійну ненависть, повідомила пресслужба СБУ.

На початку 2023 року правоохоронці оголосили йому про підозру за фактами заперечення збройної агресії РФ та поширення закликів до міжконфесійної ворожнечі. Суд відправив його під домашній арешт.

"Однак це не зупинило клірика, і у власній домівці він почав записувати провокативні відео, в яких повторював кремлівські наративи про релігійні громади в Україні. У своїх "зверненнях" фігурант зневажливо висловлювався про вірян та священнослужителів інших конфесій. Також він намагався дискредитувати співробітників правоохоронних органів України, які проводили безпекові заходи на території релігійних громад області", – зазначили в українській спецслужбі.

Після запису пропагандистських відео митрополит поширював їх на YouTube-каналі Черкаської єпархії УПЦ МП.

"Тим самим митрополит діяв на користь країни-агресора і намагався дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в регіоні", – додали в СБУ.

На підставі нових доказів митрополиту повідомили про ще одну підозру – у порушенні рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно.

Наразі розв'язується питання щодо обрання нового запобіжного заходу, але вже у вигляді тримання під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!