ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС РФ оголосило в розшук творця мультику "Масяня" Олега Куваєва

МВС РФ оголосило в розшук творця мультсеріалу "Масяня" Олега Куваєва, якого минулого тижня внесли до реєстру "іноземних агентів". Інформація про це з'явилась у відомчій базі розшуку, на неї звернуло увагу російське видання "Верстка".

Проти творця "Масяні" порушено кримінальну справу щодо публічних закликів до ведення діяльності, спрямованої проти безпеки держави. Покарання за статтею 280.4 КК передбачає до семи років позбавлення волі залежно від частини.

Інше російське видання "Медіазона" припускає, що приводом для справи міг стати 169-й епізод мультсеріалу, в якому головна героїня "закликає російських солдатів здаватися в полон за допомогою сайту, створеного за підтримки ЗСУ".

"Проєкт "Хочу жити" може бути для вас серйозним порятунком, якщо ви потрапили або можете потрапити під бульдозер путінської мобілізації", – говорить наприкінці серії Масяня.

Минулого тижня мін'юст РФ оголосив Куваєва "іноземним агентом".

"Куваєв виступав проти спеціальної військової операції в Україні (так в РФ називають війну проти України. – Ред.), брав участь у заходах щодо збору коштів на підтримку Збройних Сил України", – йшлося в публікації відомства.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2022 року російське цензурне відомство "Роскомнагляд" надіслало автору мультсеріалу "Масяня" Олегу Куваєву повідомлення про блокування сайту mult.ru, на якому з 2001 року публікувалися всі епізоди мультфільму. 

22 березня вийшов 160-й епізод "Масяні", присвячений війні в Україні. У ній російський президент володимир путін порівнюється з Адольфом Гітлером, а також демонструються кадри руйнувань після авіанальотів та артилерійських ударів російських військ. У фіналі головна героїня серіалу Масяня приходить у бункер до путіна і дає йому самурайський меч зі словами: “Чао. Сподіваюся, назавжди”. Менш як за тиждень "Масяню" в YouTube переглянули майже 3 мільйони людей.

У жовтні 2023 року автора мультфільму "Масяня" Олега Куваєва в РФ звинуватили в публічних діях проти безпеки держави. Сам Олег Куваєв тоді повідомив медіа, що про кримінальну справу йому нічого не відомо, і додав, що йому "наплювати".

Liked the article?
Help us be even more cool!