ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У рф заблокували сайт з мультсеріалом "Масяня" після епізоду про війну проти України

28.03.2022, 11:03
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Російське цензурне відомство “Роскомнагляд” надіслало автору мультсеріалу “Масяня” Олегу Куваєву повідомлення про блокування сайту mult.ru, на якому з 2001 року публікувалися всі епізоди мультфільму. 

Про це режисер повідомив 27 березня у фейсбуці, повідомляє Радіо Свобода

Роскомнагляд повідомив, що обмежуватиме доступ до сайту на підставі вимоги генпрокуратури росії.

Як зазначив Куваєв, глядачі дивляться мультсеріал переважно на відеохостингу Youtube. Чи намагалася російська влада вимагати блокування серіалу на цій платформі, наразі невідомо.

22 березня вийшов 160-й епізод “Масяні”, присвячений війні в Україні. У ній російський президент володимир путін порівнюється з Адольфом Гітлером, а також демонструються кадри руйнувань після авіанальотів та артилерійських ударів російських військ. У фіналі головна героїня серіалу Масяня приходить у бункер до путіна і дає йому самурайський меч зі словами: “Чао. Сподіваюся, назавжди”. Менш як за тиждень “Масяні” в Youtube переглянули майже три мільйони людей.

З моменту російського вторгнення в Україну в росії, за підрахунками правозахисників, заблоковано понад 800 інформаційних ресурсів.

Вторгнення росії в Україну, яке вона називає “спеціальною військовою операцією”, спустошило кілька українських міст, спричинило серйозну гуманітарну кризу. путін вимагає від України “денацифікації” та “демілітаризації”.

Приблизно 10 мільйонів людей, близько чверті населення країни, залишили свої домівки, ставши біженцями або внутрішніми переселенцями.

Liked the article?
Help us be even more cool!