ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Автора "Масяні" звинуватили в публічних діях проти безпеки РФ

Фото – zvuki.ru
Фото – zvuki.ru

Автора мультфільму "Масяня" в РФ звинуватили в публічних діях проти безпеки держави.

Про це пише ресурс "Роскомсвобода".

Сам Олег Куваєв повідомив медіа, що про кримінальну справу йому нічого не відомо, і додав, що йому "наплювати".

Кримінальну справу за статтею про публічні заклики до ведення діяльності, спрямованої проти безпеки держави, стосовно мультиплікатора та сценариста Олега Куваєва порушили 18 жовтня.

Художник отримав статус підозрюваного заочно, оскільки перебуває в Ізраїлі. У розшук його офіційно не оголошено, в базі МВС Куваєв не значиться.

Приводом для порушення кримінальної справи нібито став ролик, розміщений на YouTube-каналі мультиплікатора. У ньому Масяня розповідає російським солдатам, як здатися в полон.

Сам Куваєв повідомив проєкту Радіо Свобода "Север.Реалии", що нічого не знає про кримінальну справу стосовно нього. З російських правоохоронних органів до нього ніхто не звертався, жодної офіційної інформації про порушення справи він не бачив.

Найімовірніше, йдеться про мультфільм "Идолиада", в якому розповідається історія життя хлопчика Антона Блябліна, який мріяв мучити людей, коли зросте. Ставши дорослим, він виявився главою держави під назвою Лука Плевако, де все підпорядковане культу його особи.

Коли мультфільм уже закінчився, у кадрі з'являється Масяня, розповідаючи про проєкт "Хочу жить".

Rus.Postimees зв'язався з Олегом Куваєвим, який досі залишається в Ізраїлі, незважаючи на військові дії. Ось їхній діалог:

– Тут вам листівка з батьківщини прийшла.

– Вже бачив.

– Відповісте крокодайлам?

– <Наплювати>. Навіть поширювати це не буду. Відповім мовчанням.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2022 року російське цензурне відомство "Роскомнагляд" надіслало автору мультсеріалу "Масяня" Олегу Куваєву повідомлення про блокування сайту mult.ru, на якому з 2001 року публікувалися всі епізоди мультфільму. 

22 березня вийшов 160-й епізод "Масяні", присвячений війні в Україні. У ній російський президент володимир путін порівнюється з Адольфом Гітлером, а також демонструються кадри руйнувань після авіанальотів та артилерійських ударів російських військ. У фіналі головна героїня серіалу Масяня приходить у бункер до путіна і дає йому самурайський меч зі словами: “Чао. Сподіваюся, назавжди”. Менш як за тиждень "Масяню" в YouTube переглянули майже 3 мільйони людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!