ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС не виявило порушень у тому, що підполковник міліції вдарив ліктем в обличчя Сафарова

11.04.2012, 09:45
Службова перевірка МВС щодо законності дій заступника голови Святошинського райвідділу міліції підполковника Миколи Зеви, який вдарив ліктем в обличчя журналіста 5-го каналу Азада Сафарова, порушень не виявила.

Про це сказав заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС Аркадій Запорожцев сьогодні на засіданні в Комітеті з питань свободи слова та інформації, яке відбулося у форматі наради через відсутність кворуму.
На засіданні були присутні всього п'ятеро членів комітету: голова Юрій Стець, перший заступник голови Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Віктор Уколов і Володимир Ландік.

Результати службової перевірки передані до прокуратури, яка й має дати оцінку законності дій Зеви, повідомив Запорожцев. “Після закінчення службової перевірки Микола Зева знову був допущений до виконання службових обов'язків”, - сказав він.

Представник 5-го каналу Святослав Цеголко запропонував членам комітету виступити із заявою, у якій засудити такі дії міліціонера. “Ми розглядали цей інцидент на каналі. Чому міліціонер дозволяє собі бити ліктем журналіста і чому він виконує свої службові обов'язки у штатському одязі? Ми вимагаємо, щоб йому заборонили працювати в міліції”, - сказав Цеголко. За його словами, такі результати перевірки свідчать про те, що тепер кожного громадянина України міліція може безкарно бити ліктем в обличчя.

Нагадаємо, 31 березня під час акції протесту проти вирубки дерев у Києво-Святошинському лісопаркові заступник голови Святошинського райвідділу міліції, підполковник Микола Зева наказав правоохоронцям застосувати зброю. Почувши це, кореспондент 5 каналу Азад Сафаров запитав офіцера, проти кого той збирається застосовувати зброю, і у відповідь отримав удар ліктем в обличчя.

Пізніше Сафаров подав заяву міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку щодо перешкоджання журналістській діяльності Миколою Зевою.

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів наполягав, щоб Микола Зева був відсторонений від виконання службових обов'язків на час проведення перевірки. І просив Генпрокуратуру якнайшвидше довести до суду справу про перешкоджання журналістській діяльності.

За матеріалами “Телекритики

 
Liked the article?
Help us be even more cool!