ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС: Козар - виконавець вбивства Кліментьєва. Ім'я замовника не розголошується

06.08.2012, 02:23

Головний обвинувачений у вбивстві головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Кліментьєва колишній співробітник Харківського УБОЗу Андрій Козар розглядається правоохоронцями як виконавець злочину. Про це повідомив  начальник управління зв'язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук, передає “Телекритика”.

 

В якості замовника розглядається інший підозрюваний, однак його ім'я не розголошується, зазначив Поліщук. Мотивом вбивства журналіста Поліщук назвав те, що Кліментьєв писав матеріали, спрямовані проти самого Андрія Козира та його оточення. «Кліментьєв писав матеріали про людину, яка була близька виконавцеві. Поки що про нього зарано казати, але зараз працюють над тим, щоб з'ясувати, де він перебуває», - зазначив Поліщук.

 

Також він повідомив, що Андрій Козар працював у міліції з 1994 по 2004 рік, коли його було звільнено через порушення проти нього кримінальної справи.
 

Поліщук запевняє, що правоохоронці довели факт вбивства журналіста, однак його тіло ще не знайдене: «Ніхто не сумнівається, що він вбитий».


Однак при цьому поки що не розголошується офіційна версія обставин вбивства, а також інформація про те, на основі чого доведений факт вбивства журналіста.


Нагадаємо, головний редактор харківської газети «Новий стиль» Василь Кліментьєв зник 11 серпня 2010 року. В цей день він виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі "BMW" сріблястого кольору і не повернувся.


15 серпня Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив кримінальну справу за статтею "умисне вбивство".


У березні 2011 р. міліція оголосила в розшук двох підозрюваних у справі зниклого В.Кліментьєва - колишнього співробітника УБОЗ Андрія Козара і жителя Первомайського Дмитра Уварова.


За цей час правоохоронці змогли скоротити число версій з десяти до одної - професійна діяльність.


У липні 2011 року начальник головного слідчого управління МВС Василь Фаринник повідомив, що правоохоронці розшукують людину, яка може бути причетною до зникнення Василя Кліментьєва.


21 червня 2012 року Головне слідче управлінням МВС України в межах розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом умисного вбивства Кліментьєва, порушило кримінальну справу стосовно 35-річного громадянина.


Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого п. 8 (вбивство особи у зв'язку з виконанням службового обов'язку) та п. 12 (вбивство вчинене за попередньою змовою групою осіб) ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.


2 серпня 2012 року начальник Слідчого управління МВС України Василь Фаринник заявив про розкриття вбивства Василя Кліментьєва після двох років розслідування, та назвав головного обвинуваченого - це оголошений у розшук колишній співробітник Харківського УБОЗу Андрій Козар. Окрім нього підозрюються в причетності до вбивства ще двоє осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!