ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС інтегрувало в єдину платформу відеоспостереження вісім тисяч камер

Міністерство внутрішніх справ цьогоріч інтегрувало в єдину платформу вісім тисяч камер відеоспостереження. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Теlegram.

"Цього року ми продовжили працювати над розбудовою комплексних інтеграційних платформ відеоспостереження. Наразі ми інтегрували в єдину платформу більш як 8 тисяч відеокамер. Звісно, там, де це можливо в умовах воєнного часу", – написав Клименко.

За його словами, у планах – залучити до платформи всі понад 50 тисяч встановлених нині, зокрема більш як 7 тисяч інтелектуальних.

Очільник МВС наголосив, що результати аналізу відеоматеріалів з камер спостереження використовуються правоохоронцями для розкриття злочинів, зокрема воєнних.

"Побудова безпечного громадського середовища є одним із пріоритетних напрямків роботи МВС. І розбудова комплексної системи відеоспостереження є ключовою в цьому процесі", – зазначив міністр.

Як повідомляв ІМІ, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив 16 травня 2023 року, що військові адміністрації зроблять певні висновки щодо роботи камер спостереження під час воєнного стану, щоб не давати ворогу використовувати інформацію з них для коригування обстрілів. 

Служба безпеки України розіслала повідомлення з проханням до власників вебкамер припинити трансляцію доріг та обʼєктів, які ворог може використовувати для коригування ракетних ударів.

17 травня 2023 Повітряні сили Збройних сил України закликали не публікувати інформації про роботу протиповітряної оборони: фото і відео пусків наших ракет протиповітряної оборони; фото і відео позицій наших засобів ППО; свої думки, яка українська зброя де може стояти й що прикривати; скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули.

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони України закликало не публікувати фото та відео застосування БпЛА, а також знімки з виробництва.

Раніше СБУ встановила особи шістьох мешканців Києва, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки РФ на столицю 16 травня. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!