ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ закликає власників вебкамер припинити трансляцію з доріг та об'єктів: ворог коригує удари

30.05.2023, 16:04
Фото - pixabay.com
Фото - pixabay.com

Служба безпеки України розсилає повідомлення із проханням до власників вебкамер припинити трансляцію доріг та обʼєктів, які ворог може використовувати для коригування ракетних ударів.

Цю інформацію пресслужба СБУ підтвердила LIGA.net.

Серед перелічених у повідомленні обʼєктів – будівлі, місцевості, дороги, комунальні, промислові, торговельні обʼєкти.

Також спецслужба закликала повідомляти про такі онлайн-трансляції через офіційний Telegram-бот СБУ.

Фото - Ліга

Як повідомляв ІМІ, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив 16 травня, що військові адміністрації зроблять певні висновки щодо роботи камер спостереження під час воєнного стану, щоб не давати ворогу використовувати інформацію з них для коригування обстрілів. 

17 травня Повітряні сили Збройних сил України закликали не публікувати інформацію про роботу протиповітряної оборони: фото і відео пусків наших ракет протиповітряної оборони; фото і відео позицій наших засобів ППО; свої думки, яка українська зброя де може стояти і що прикривати; скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули.

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони України закликало не публікувати фото та відео застосування БПЛА, а також знімки з виробництва.

Раніше СБУ встановила особи шістьох мешканців Києва, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки РФ на столицю 16 травня. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!