ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Музей у Японії придбав у свою колекцію шість робіт фотографа з Миколаєва

Музей фотографічного мистецтва в Кіосато (Японія) K*MoPa в межах проєкту Young Portfolio 2024 відібрав у свою постійну колекцію шість робіт фотографа з Миколаєва Сергія Мельниченка. Про це Сергій Мельниченко розповів у своєму інстаграм-акаунті.

“Ще у 2019 році я подавався на відбір робіт в колекцію цього музею, але мене не відібрали. Через п'ять років я відправив знову свої роботи на відбір, вже взяли. Шість робіт будуть в постійній колекції музею фотографічного мистецтва в Кіосато. Який висновок? Треба йти до своєї мети”, – розповів Сергій Мельниченко у сторіз.

Відібрані музеєм у Японії роботи Сергія Мельниченка. Фото – фейсбук Сергія Мельниченка

Він також опублікував скриншот листа музею до нього, де йдеться про те, що цього року K*MoPa отримав загалом 9229 робіт від 457 осіб із 46 країн.

“Процес відбору передбачав активне обговорення та серйозне обговорення, і ми раді повідомити, що ваша робота була відібрана”, – зазначається в листі. 

Сергій Мельниченко повідомив, що музей відібрав його роботи, виготовлені в межах проєкту “Татуювання війни”. На фото дорослі та діти позують на тлі проєктора зі знімками зруйнованих будівель у Миколаївській області. 

 

Приклади відібраних музеєм робіт фотографа. Фото – фейсбук Сергія Мельниченка

Нагадаємо, Сергій Мельниченко – концептуальний та артфотограф з досвідом 15 років. Він став першим українським фотографом – лауреатом премії Leica Oskar Barnack Award Newcomer 2017 (Берлін, Німеччина). У 2018 році він заснував у Миколаєві школу концептуальної та артфотографії (MYPH). Член Української Фотоальтернативи та Української асоціації професійних фотографів. Фотографії Сергія містяться в приватних і публічних колекціях у США, Гонконзі, Україні, Китаї, Польщі, Франції, Німеччині, Бельгії, Литві, Чехії, Японії, Нідерландах, Італії, Швейцарії, Норвегії та ін.

Раніше ІМІ повідомляв, що Сергій Мельниченко став стипендіатом грантової програми німецького фонду Alexander Tutsek Photography Stiftung.

Відібране музеєм фото Сергія. Фото – фейсбук Сергія Мельниченка

Liked the article?
Help us be even more cool!